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CODE/EDITION: VIRGINIA CONSTRUCTION CODE 2018 

NATIONAL ELECTRICAL CODE 2017 
 
SECTION(S): VCC/2018, Section 108 Application for Permit 

NEC/2017, Article 525 Carnivals, Circuses, and Similar Events 
 

QUESTIONS/ANSWERS: 
1. If a tent is exempt from application for a Building Permit, is the associated proposed trade 

work (e.g., mechanical, electrical, plumbing, and gas) also exempt from application for a 
trade permit? 
 
No.  The VCC/Section 108.2 Exemptions from Application for Permit, #4 only applies to the 
tent structure and does not apply to any proposed trade work.  However, based on other 
provisions of the Code, the proposed trade work may be exempt from application for 
permit. 
 

2. Is an Electrical Permit required to install temporary electrical lights in a tent? 
 
Yes, with the following exception:  If the electrical power is less than 50 volts for the 
temporary electrical lights, an Electrical Permit is not required.  
 

3. Is a guard for lamps required for temporary electrical lights in a tent? 
 
Yes, with the following exception: 
A. If the lamp is ten (10) feet or higher above the walking surface, a guard is not required. 
B. If the temporary electrical lights are Listed LED Lights with impact resistant lamps or 

covers, a guard is not required. 
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